Покана за участие в заснемането на Видео ресурси, представящи професиите от специалисти от компаниите

Post 132 of 449

imageВече 8 години Българската Мрежа на Глобалния договор на ООН заедно с отговорните компании създава култура на партньорство между бизнес, образование и младите хора в България. Чрез “Гордея се с труда на моите родители” и “Базар на професиите” информираме, вдъхновяваме и помагаме на младите хора в професионалното ориентиране и в избора им на житейска посока. Но не само това. Даваме им шанс да усетят, че трудът може да е ценен и съзидателен и че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява. От началото на инициативите над 6000 деца са гостували в компаниите и над 8000 млади хора са се запознали с различни професии по време на откритите годишни Базари на професиите.

Време е да стигнем до още повече деца, учители и родители като създадем видео ресурси, представящи професиите от специалисти от компаниите в реална работна среда, които да бъдат достъпни за всички в цялата страна.

Затова, паралелно с подготовката на издание 2020 на “Гордея се с труда на моите родители” и “Базар на професиите”, тази година Ви каним да участвате и в заснемането на видео ресурсите.

Ето и предложението ни към компаниите:

  • Всяка компания ще получи насоки за видео съдържание, разработени заедно с експертите от Фондация на бизнеса за образованието (ФБО) и видео заставки. Насоките ще спомогнат за уеднаквяване на видеата от гледна точка на въпроси, съдържание, времетраене;
  • Всяка компания може да представи колкото професии желае като заснеме видео клипове съобразно насоките;
  • Видео съдържанието може да бъде създадено с Ваши вътрешни ресурси, чрез Ваши доставчици или като ползвате услугите на компанията, с която Мрежата работи;  
  • Видео материалите могат да бъдат публикувани във Ваши комуникационни канали;
  • Ние ще създадем условия за популяризирането им чрез каналите на Мрежата, чрез нарочно създадена платформа от ФБО, както и чрез платформа на Министерство на образованието и науката, което планира създаване на споделена облачна система, така че те да бъдат достъпни за ученици и учители от цялата страна;
  • Очакваме видео ресурсите да бъдат създадени до края на лятото в удобен за Вас период. В създадените платформи ще могат да бъдат добавяни видеа и впоследствие.

За заявите участие, моля Ви, пишете ни на имейл адрес: secretariat@unglobalcompact.bg.
Всички компании, които имат интерес и заявят готовност да се включат в създаването на видео ресурсите, ще получат насоките и заставките още през следващата седмица.

Очакваме Ви и вярваме, че заедно можем да сме полезни на младите хора!

Екипът на мрежата остава на разположение за въпроси или нужда от разяснения.