Виртуален Форум на лидерите 2020, 15-16 юни 2020 г

Post 103 of 461

Българска Мрежа на Глобалния Договор на ООН ще има специална сесия на 16 юни 2020

Виртуален форум

Преди 20 години, бившият главен секретар на ООН Кофи Аннан основава Глобалния договор на ООН с цел разпространяването на сподолени ценности и принципи. Същите тези приницпи сега трябва да ни водят, за да се възстановим по-добре и обединени да бъдем по-силни след хуманитарния и икономически шок от кризата COVID-19.

Тази година обединяваме бизнеса по време на криза в един коренно различен свят. Главният секретар на ООН Антонио Гутериш нарече VOCID-19 “Най-голямото предизвикателство пред което сме се изправяли заедно от формирането на ООН преди 75 години”. Пандемията ни напомня, че никоя държава, никой бизнес и нито един индивид не е по силен от най-слабото звено сред нас, в този взаимногсвързан свят.

Живеем във време на несигурност, но едно твърдение остава вярно. Никога не е имало по-важен момент, в който глобалното бизнес общество да се обедини в солидарност. Поради глобалната пандемия, причинена от COVID-19, Глобалният договор на ООН прецени, че най-правилното решение е Форумът на лидерите по случай 20 години Глобален договор на ООН да бъде трансформиран във виртуално събиране на 15 и 16 юни 2020. 

Онлайн срещата ще бъде по-голяма, по-смела и по-приобщаваща, за да може всички заинтересовани страни да участват. Надяваме се, че ще се присъедините към хилядите лидери от корпоративния свят, изпълнителни директори, държавни глави, представители на правителства и ООН във виртуалното пленарно заседание, панелни дискусии, кръгли маси, изложения и интерактивни “networking” сесии. Програмата на Форума от високо равнище ще “следва слънцето”, за да позволи на всички гости и локалните мрежи на Глобалния договор да участват в удобно за тях време.

По време на виртуалния Форум на лидерите, хилядите лидери ще решат как бизнеса може да подкрепи страните и обществата, за да се възстановят по-бързо и по-добре заедно след кризата COVID-19. Някои от основните говорители ще бъдат Антонио Гутереш, генерален секретар на ООН, Лизе Кинго, изпълнителен директор на Глобалния договор на ООН, Амина Мохамед, заместник главен секретар на ООН, Ал Гор, основател на The Climate Reality Project и вице-президент на САЩ по времето на Бил Клинтън, Пол Полман, член на Борда на Глобалния договор и бивш изпълнителен директор на Unilever, Джим Снаб, председател на Siemens и Maersk, Питър Лейси, главен управляващ директор на Accenture, Роберто Маркес, CEO на Natura & Co. Вижте целия списък с говорители тук.

Обединени – независимо дали виртуално или на живо – глобалното общество може  да бъде двигател за дълбоки промени и дори да ускори изпълнението на Целите за устойчиво развитие. 

Българска Мрежа на Глобалния Договор на ООН ще има специално участие със сесия на 16 юни 2020 от 13 до 15ч. на тема „Как кризата дава възможност на бизнеса да докаже, че е сила за добро, воден от непреходни принципи?“. Очаквайте повече информация в предстоящите дни.

Пълната програма и регистрация може да намерите на официалния сайт. Събитието ще бъде безплатно за членове на Глобалния договор на ООН.

*

Първоначално планираният форум на живо в Ню Йорк Leaders Summit няма да се проведе в Ню Йорк този юни, а се планира за месец юни 2021 г.