zdravi-zaedno_prize_Linkedin_cover_1128x191-(1)

Здрави заедно

Кампанията „Здрави заедно“ има за цел да обърне внимание на нуждата от доверие в знанието и науката; да помогне да се ориентираме в потоците противоречиви данни и информационния шум, за да направим своя избор; да създаде сигурност и спокойствие в заинтересованите страни по отношение на здравето им в работна обстановка и да покаже грижата на работодателя да осигури добър за всички работен режим.

Дискусията „Открито за ваксините“ е част от кампанията „Здрави заедно“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Като организация на отговорния бизнес Българската мрежа има ангажимент да допринася за добруването на своите заинтересовани страни. В covid кризата, която не е времево ограничена, една от задачите на бизнеса е да помогне за по-лекото преминаване през нея и за възстановяването на обичайния ритъм на живот, средство за което е и масовата ваксинация. 

В отговор на това предизвикателство Българската мрежа стартира кампанията „Здрави заедно“, която ще предоставя на партньорите и служителите на компаниите-членове достоверна информация от компетентни източници. Планираните дискусии ще дадат възможност на представителите на бизнеса да се информират по ключови въпроси, свързани с опазването на здравето, въз основа на които да управляват своята дейност и организации в условията на Covid-19. 

BG-blue-logo-10-NetworkBulgaria
BGONAIR_logo
dnes
puls

Открито за ваксините: дискусия за науката, доверието и свободата на избор, 23 април 2021

Дискусията „Открито за ваксините“ ще събере уважавани специалисти в сферата на медицината, медицинското право и бизнеса, за да предоставят актуална информация и да отговорят на ключови въпроси за опазването на здравето при функционирането на организациите в условията на пандемия. Дискусията се организира от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и ще се проведе онлайн на 23 април 2021 г., петък, от 14:00 часа, с продължителност 90 мин. Тя може да бъде проследена в YouTube и Facebook профилите на организацията, където ще могат да се задават въпроси. 

Темите които ще бъдат засегнати:

  • Доверие и обществено здраве: имаме ли доверие в науката и медицината? Защо в общия шум не чуваме гласа на специалистите?  Можем ли отново да направим крачка напред, вярвайки на науката?
  • Ваксините и свободата: причина ли са ваксините за поредно разделение в обществото и възможно ли е да се наложи задължителна ваксинация? 
  • Между какво правя избор, избирайки ваксина?
  • Опазването на здравето като риск мениджмънт: да се насърчава ли ваксинирането, ще стане ли задължително? Увеличаването на броя на ваксинираните ще работи ли за съживяването на икономиката? 

По темите ще разговарят адв. д-р Мария Петрова, специалист по медицинско право; доц. Михаил Околийски, представител на СЗО за България; проф. Орлин Тодоров, психоаналитик, д-р Аспарух Илиев от Бернския университет, експерт по безопасност на ваксините и Огнян Траянов, председател на Българската мрежа. Модератор на дискусията ще бъде Мария Константинова, водеща на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR „България сутрин“.

FB_vizitka_1080х1080_дискусия

УЧАСТНИЦИ

За Българската мрежа на Глобалния договор на ООН

Глобалният договор на ООН е най-голямата инициатива на ООН за връзка и партньорство с отговорния бизнес в сферата на корпоративната устойчивост. Световната инициатива призовава компаниите да приведат своите стратегии и операции в синхрон с универсалните принципи за човешки права, труд, околна среда и антикорупция, и да предприемат действия в полза на обществото. Частният сектор е и ключов партньор, даващ своя принос за постигането на Целите за устойчиво развитие на ООН.

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН е най-активната организация в страната в сферата на корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие. Тя е мрежата на отговорния бизнес, която с работата си показва, че бизнесът, посредством участието си в колективни социални проекти, е сила за добро.