Климатично неутралните продукти на Lidl – Vemondo, вече и в постоянния асортимент

Вкусна алтернатива, с принос в борбата с глобалното затопляне

Lidl Bulgaria VemondoКлиматично неутралните хранителни продукти на Lidl под собствената марка Vemondo вече са част от постоянния асортимент на веригата. Те бяха официално представени в края на юли в рамките на една седмица. Сега обаче клиентите могат да открият избрана селекция от тях по всяко време и да заложат на високото им качество и добра цена, като едновременно с това допринасят в борбата с глобалното затопляне. Гамата от климатично неутрални продукти включва различни предложения, подходящи както за веганите и вегетарианците, така и за всички, които обичат месото, но от време на време искат да си „починат“ от него. Така например, веган бургерът e направен на базата на грах, пшеница и соя и лесно може да се приготви на грил или тиган. Друга бърза и вкусна възможност е лазанята с песто и тофу или тази със соев сос. Вече популярна сред клиентите е и веган напитката на марката, с която може да се замести прясното мляко – бадемова, овесена или кокосова с ориз. Алтернатива на млечните продукти са и различните видове тофу. За десерт са сладоледите от същата марка с вкус на фъстъци и лешници или ванилия и горски плодове.

При климатично неутралните продукти Vemondo на Lidl се избягват животински суровини, което генерира по-малко въглеродни емисии. В същото време всички емисии от тяхното култивиране, производство и транспорт са компенсирани от компанията чрез подпомагане на признати и сертифицирани по международни стандарти проекти за опазване на климата.

Новата гама продукти Vemondo са част от глобалната стратегия на Lidl за борба с климатичните промени. Компанията продължава да анализира допълнителните възможности в дългосрочен план за избягване, намаляване и компенсиране на въглеродните емисии във веригата на доставки, така че в бъдеще да предложи още климатично неутрални продукти.