Дни за доброволчество в Солвей в България

Солвей активно подкрепя запазването на биоразнообразието чрез различни дейности. В заводите на компанията през м. ноември и декември се проведоха няколко инициативи:

  1. Колеги от Провадсол и Солвей Соди са засадили дръвчета на територията на Провадсол.
  2. Поставено е началото на лавандулови градини в Солвей Соди и в Девня Варовик.
  3. За м. декември е предвидено зарибяването на р. Провадийска.

Lavender 3

 

Ентусиазмът, голямото желание, емоциите и трудът, които влагат служители, в повечето случаи заедно със семействата си, са впечатляващи. Кратката равносметка е красноречива: в инициативите до момента са се включили над 170 колеги от нашите дружества, 140 ученици от Девня и Чернево и 2 доброволци от неправителствената организация „Зелени Балкани“.

Заедно за природата 

По повод Дните на доброволчеството,  седмицата от 11 до 16 октомври 2021 г. е била изпълнена със събития, посветени на биоразнообразието, в заводите на Солвей в България:

  1. Засаждане на дръвчета в Аспарухово, като част от инициативата „Засади дърво, направи добро“ 
  2. Конструирани са специални къщички за прилепи с модерен, красив и удобен еко дизайн, създаден от нашите инженери. В инициативаса са се включили доброволците от НПО „Зелени Балкани“. Къщичките за прилепи са поставени в училището в Девня и парка в Чернево.
  3. Проведени са презентации от доброволци, наши служители, за прилепите – колко са важни за природата, къде живеят, с какво се хранят (не всички от тях са вампири, между впрочем :). Децата, както винаги, са участвали активно, с много въпроси, но и добре информирани по темата. Направени са 4 онлайн презентации пред 120 деца от училището в Девня и присъствени презентации пред 25 деца от местното училище в Чернево. Живият контакт с децата беше невероятен.  
  4. Сглобяване на къщички за птици в домовете на доброволците, някои от тях заедно с децата  и внуците си. Къщичките са поставени на различни локации.
  5. Поставени са специални хранилки за патици и яребици в Провадсол.
  6. Проведени са онлайн презентация за важността на пчелите, с лектор пчеларят, в чийто пчелин Солвей Соди осинови кошер през м. юни. 50 служители са получили бурканчета с мед от осиновения кошер.

От Солвей Соди отново доказават, че Заедно могат да направят много, този път за природата!CD 6