ТЕЦ „ КонтурГлобал Марица Изток 3“ обнови изцяло двора и фасадата на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в гр. Гълъбово

DSC_9580

Проектът, на стойност над 550 000 лева, преобрази най-старото учебно заведение в града

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ извърши цялостен ремонт на фасадата и двора на едно от най-старите учебни заведения в гр. Гълъбово – Първо ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Инвестицията е на стойност над 550 000 лева и е в изпълнение на дългогодишната социална програма на компанията, насочена към подобряване живота на местната общност.

Проектът е реализиран в рамките на 10 месеца, от юли 2021 до края на април 2022 г., без да бъде засегнат учебния процес на децата. Напълно ремонтирани са фасадата на основната сграда и покрива на физкултурния салон, изцяло е подменена настилката на двора, обновени са зелените пространства за отдих. Зад училището са изградени модерни спортни игрища с подходящи настилки за баскетбол и футбол, а малчуганите от предучилищните групи се радват на нова детска площадка. Събитието уважиха заместник-областният управител на Стара Загора арх.Банко Банов и Милена Йолдова-Стоянова, Директор на РУО.

„Изключително съм развълнуван, че днес, за пореден път, благодарим на КонтурГлобал за оказаната подкрепа и осъществения ремонт на най-старото училище в града. Това е поредния инфраструктурен проект, който компанията реализира през дългогодишното ни сътрудничество – от планирането, през възлагането и изпълнението с най-високо качество”, каза Николай Тонев, кмет на Община Гълъбово.

„За нас в „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е важно всички деца да получат качествено образование в благоприятни и безопасни условия. През дългата си история училище „Св. Паисий Хилендарски“ е дало успешен старт в живота на редица изтъкнати граждани на Гълъбово. Желаем на децата да следват техните стъпки, да получат пълноценна реализация и да се наслаждават на радостни и спокойни игри на новите спортни съоръжения”, каза Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

„Благодарим на ръководството на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ и на кмета на Община Гълъбово Николай Тонев, които повярваха в нас и осигуриха необходимото, за да можем днес да се радваме на едно напълно обновено училище с красив двор и модерна спортна площадка“, каза Теодора Желева, директор на Първо ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, което тази година чества и 300-годишнината на своя патрон.

Първо основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ отворя врати за пръв път в далечната 1905 г. В момента в него се обучават 190 деца от гр. Гълъбово. Кадри от новия облик на училището може да видите тук.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред големите работодатели и щедри дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата ѝ централа. Социалните инвестиции на компанията са фокусирани в сферата на образованието, здравеопазването, спорта за деца и младежи, опазване на околната среда и подкрепа за хората с увреждания и други уязвими социални групи. През последните години централата е инвестирала над 10 милиона лева в проекти в полза на обществото. Основната част от средствата се насочват за помощ на местните общности.

„КонтурГлобал Марица Изток 3″ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда 11% от електроенергията в страната, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на България. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).