Първите заявени участия в „Гордея с труда на моите родители“ и „Базар на професиите” 2023 на Българската мрежа на глобалния договор на ООН са факт, ранното записване е до 30 юни 2023 г.


Базар (1600 x 900 px)

Събитията за младежко кариерно ориентиране на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН – „Гордея с труда на моите родители“ и „Базар на професиите“ – ще се проведат през ноември. „Гордея се с труда на моите родители” традиционно е планирано за 1 ноември, Деня на народните будители. В края на месеца, на 24 и 25 ноември, “Базар на професиите” за девети път ще затвърди позицията си на най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании и професионалисти. 

Хибридният формат на събитията, с възможности за виртуални разходки, стрийминг и присъствие на живо, ще бъде запазен, за да се даде възможност на повече деца и младежи да се запознаят с широка палитра от професии и перспективи за реализация. Присъствената програма ще бъде обновена с още възможности за интеракция за запомнящ се досег с професиите . 

“Събитията ни за младежко професионално ориентиране вече се утвърдиха като работещата платформа, която не само представя многообразието от професии и дълбочината на всяка една от тях, но и превръща срещите между доказаните специалисти и младежите в в увлекателна интеракция между бъдещи колеги. “Гордея се с труда на моите родители” и “Базар на професиите” създават мост между образованието и бизнеса, между настоящето и бъдещето на професиите и компаниите, и показват, че откритото професионално призвание носи и лично удовлетворение”, сподели Дарина Георгиева, изпълнителен директор на Българската мрежа. 

„Гордея се с труда на моите родители” е проект, в който компаниите отварят врати за децата на своите служители, за да ги запознаят с разнообразието от професии в една компания. Проектът цели да покаже, че трудът е потребност и ценност, че всяка професия е необходима за обществото и упражняването ѝ изисква придобиването на определено образование и квалификация. 

„Базар на професиите” е най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании и професионалисти. Проектът е продължение на „Гордея се с труда на моите родители”, но представя и професии извън рамките на компаниите – традиционни, но значими за обществото като лекар, учител, писател; нови и придобиващи широка популярност, и такива, които се очаква да бъдат необходими и търсени в бъдеще. Очаквайте повече информация за програмата, формата и мястото на провеждане на събитията.

Компаниите могат да заявят своето участие до 1 октомври 2023 г. включително.

Те ще могат да разчитат на съдействие от Българската мрежа по подготовката за представяне на професиите и на практически съвети от наръчниците за провеждане на „Гордея се с труда на моите родители“ и „Базар на професиите”. 

Такса участие за компаниите в «Гордея се с труда на моите родители» и «Базар на професиите»:

– за членове на БМГД: 2000 лв.
– за компании не-членове: 2500 лв. 

За повече информация за проектите, свържете се с нас на secretariat@unglobalcompact.bg