Proud 1 pageres

Компании – участници:

 

 Asarel slider-startseite-en LOGOTO_black  Logo_Investor  ContourGLobal
ideagen-logo-full-colour
 Mtel Logo BG NEW

 Overgas

 

 Ognjanovo  CIBANK  SOLVAY_SODI_Q_H_rvb
 logo1 1430724561-Stomana_Industry_S.A._partner_logo  TECHNOLOGIKA  Transpress_Logo_(Color-Negative)_RGB  
festo
Logo_cez_logo
 sap_logo    
     

 


Официални партньори на програмата:

       

BCAUSE

logo

Медийни партньори:

b2b_media_Logo_Black_2013 LOGOTO_black Logo_Investor logo_CW RadioFamily - logo - FIN
CSR Bulgaria Logo Vector 1200dpi ngo logo_P7 shared-values terminal-logo
12308113_415586988647780_1862278882233225027_o bigger_header logo_az-cheta  logo_deteto  eurocom-_long

Медийни партньори на проекта са ТВ България он ер, Radio Family, списание „Първите 7“, Investor.bg, Computerworld, b2b media, CSR Bulgaria, „Портал за НПО в България“ (Ngobg.info), списание „Споделени ценности“ „Детски дневник“, „Терминал 3“, „София играе“, „Аз чета“ и „Love Theater“.  


 

logo_gordeiase
bazar

bazar

 

 

 

 

 

 

Много усмивки и нови мечти на “Детски базар на професиите”

ognianВторото издание на “Детски базар на професиите” събра над 1600 посетители на 25 и 26 ноември в Националния дворец на културата. В събитието взеха участие 35 лектори от различни професионални области, а на 13 щанда децата се докоснаха до макети и инсталации, представящи дейностите на някои от специалистите.

Детският базар е част от програмата “Гордея се с труда на моите родители” на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. 

“Изборът на професия трябва да бъде отговорен и информиран. За целта на децата е необходимо да се даде възможност да се запознаят с различни професии и да разпознаят своя бъдещ път за реализация”, каза Огнян Траянов, председател на националния съвет на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и изпълнителен директор на „ТехноЛогика” ЕАД, по време на откриването на “Детски базар на професиите”. “Виждаме, че над половината от завършилите висше образование не работят по специалността си. Това е загубен личен ресурс, но се отразява и на обществото, защото в тези години от развитието си младежите не са се реализирали. Това е, защото не са се подготвили по най-добрия начин”, допълни той.

Инициативата срещна подрастващите с инженер, писател, ветеринар, актьор, фармацевт и още многоfotorcreated други специалисти, които разказват за своя опит и за особеностите на професиите си. Отделно от практически кътове, където чрез интерактивни демонстрации и работилници децата се запознаха със същността на различни професии, малките посетители имаха възможностт да присъстват на над 40 лекции, представени от общо 35 лектора, които представиха разказаха за своите професии по цветен и любопитен начин и дадоха съвети за кариерно ориентиране. 

“Проектът „Гордея се с труда на моите родители” отговаря на ценностите и корпоративната култура на компанията ни. Оценяваме участието си като много полезно за децата, техните родители и организационния екип. Обмяната на опит с други компании, в които проектът се реализира от няколко години, беше един от най-важните елементи. Приятно е да се работи с колеги, осъзнали социалната отговорност към обществото и бъдещето”, каза Деница Борисова от Фесто Производство ЕООД, които за първа година се включиха в проекта.

След Детския базар за компаниите остава удоволетворението, че са били полезни и са спомогнали за ранното кариерно ориентиране на малките гости. Отговорният бизнес, разпознавайки своята роля, даде възможност на колкото се може повече деца да се запознаят с ролята на труда и съзиданието като основа за удовлетворение, самочувствие и реализация.

 

cover

Разгледайте и:

Proud 1 page

 
Брошура 2016 Детски базар напрофесиите 2016