Планираща среща на Българската мрежа за 2017

 

16179804_1504394786242223_498329330503844230_oНа 20 януари, 2017г., се проведе планиращата среща на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН. Съгласно приетия Стратегическия план 2015+ на Мрежата по Целите за устойчиво развитие работната среща се фокусира върху планирането на конкретни действия и дати за дейностите през 2017г.16113280_1504394289575606_5346931877128058737_o

Г-н Огнян Траянов, председател на мрежата откри Планиращата среща, споменавайки, че Локалната мрежа на ГД на ООН работи чрез колективни проекти, които постигат по-значими резултати и ползи за обществото от спорадични индивидуални действия. Така отговорните компании показват на служителите си как постигат устойчиво развитие, т.нар. CSR 2.0, колективна социална отговорност.

Друга тема, която бе засeгната, бе относно превръщането на индивидуален проект в колективен. Глобалната задача, която имаме е преглед на ангажиментите, които сме поели и по които работим, но е нужно и да обърнем внимание на задачите, които още не сме поели, но предстои да започнем съответно записаното в Стратегическия ни план.

16179622_1504395396242162_1736088184829238410_o

 С помощта на шеф Хю сътворихме и суров шоколадов мус – с чили или кафе.

В календарът за дейности, проекти и събития на Мрежата за 2017 са включени дейности по колективните ни програми, събития на Глобалния договор на ООН (годишни световна и европейска среща) и CSR Europe, конференции и срещи на партньорски организации по темите от сферата на КСО или устойчивото развитие.

Освен усърдна и креативна работа, с която заложихме рамката на дейността ни през 2017г., с шеф Hugues Boutin от HRC Culinary Academy се учихме да пазаруваме и готвим отговорно.

Благодарим на всички, които се включиха в срещата, с идеи, експертиза и, разбира се, кулинарни умения!

Всички снимки от срещата може да разгледате тук.