Февруарски базари на добротата

Всеки ден е празник на любовта за тези, които даряват време, средства и усилия в полза на други! Споделяме част от емоцията на благотворителните базари, провели се през февруари в някои от членовете на БМГД на ООН.

 

bazar cg

По случай предстоящите мартенски празници КонтурГлобал Марица Изток 3 организира благотворителен базар „Късмет и берекет“, с цел да запознае и ангажира своите служители и служителите на своите доставчици с дейността на 10 неправителствени организации, дългосрочни партньори на компанията.

По време на благотворителната инициатива, която се проведе едновременно София офис и ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, посетителите имаха богат избор от разнообразие от сувенири, като всяка неправителствена организация имаше възможността да представи неформално и своята благотворителна кауза.                               
Събраните над 2100 лева ще отидат за подпомагане дейността на следните организации-участници в базара: Фондация „За Нашите Деца“, Фондация „Светът на Мария“, Фондация „Конкордия България“, „Магнетична България“, Фондация „Дечица“, СНЦ „Самаряни“ (Стара Загора), Дневен център за възрастни с ментални увреждания и хронични психични проблеми „Св. Св. Козма и Дамян“ (Стара Загора), Народно читалище „Развитие 1921“ (с. Медникарово), Пенсионерски клуб „Пейо Пеев“ (гр. Гълъбово), Общинска организация на хората с увреждания (гр. Гълъбово).

 

0adaea86-fc71-4f0e-b1e8-84fc9e578fe3-original

В Овергаз в деня на любовта и виното, 14 февруари, се проведе благотворителен винен базар за служители, съпровождан от дегустация, оценяване на вината на служители и много емоционален търг. 

Събитието бе истински винен търг, в който служителите наддаваха за вина, правени от колеги, а събраните средства бяха дарени за лечение в чужбина на малкия Макс – внук на служител на компанията.

160 служители на компанията се включиха и подпомогнаха базара по различен начин:

  • 27 са служителите-производители на домашно вино, които дариха своята продукция за каузата;
  • Повече от 20 човека се включиха с много грижа и старание в организирането на инициативата, както и в съставяне на истински каталог с вината, участващи в търга;
  • 11 са тези, които с много старание и любов подкрепиха базара с кулинарните си изкушения;
  • 20 са служителите, които се включиха в наддаването в благотворителния търг;
  • Над 120 души дариха средства.

Общата събрана сума за дарение бе 5583 лв, но най-важното беше помощта от сърце.