Преоткрий твоята природа

WED2017_new

 

 

 

 

 

В Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД на ООН) традиционно отбелязваме заедно Световния ден на околната среда, който се чества всяка година на 5 юни. Тази година темата касае връзката между човека и природата и сме предизвикани да излезем навън сред природата, да оценим красотата и значението й и да предадем нататък посланието да опазим Земята, която споделяме.  

От БМГД на ООН приобщаваме темите към нашата действителност и планираме да отбележим Световния ден на околнaта среда под мотото „Преоткрий твоята природа“ в две насоки. Първо, да вдъхновим нашите служители и колеги едновременно да се замислят за едни от най-вълнуващите им моменти на досег с околната среда, и второ като ги мотивираме да научат нещо ново за света около нас

Тази година следните компании-членове на Мрежата участват в отбелязването на Световния ден на околната среда 2017: Солвей Соди, Екопак, СИБАНК, Софарма, ТехноЛогика, КонтурГлобал, Аурубис и Овергаз.

Научете повече за инициативите по повод Световен ден на околната среда 2017:

1. Тайните на градските градини

Всяка градина, дори градският парк, има своите тайни, ботанически изненади и истории. Нека се разходим и ти разкажем!

 

2. Кратки разкази на тема „Открий твоята природа“

Облечи емоциите си в думи. Ако една снимка е достатъчна, за да разкажеш история, представи си колко много можеш да пресъздадеш в 500 думи. Разкажи ни твоето завръщане към твоята природа. „Вземи” ни с теб, за да си спомним заедно, че сме част от нея.

 

WED posters 2017 final-page-002 smaller WED posters 2017 final-page-001 smaller WED posters 2017 final-page-003 smaller