FBcover

 

Тайните на градските градини

 
Знаете ли, че Докторската градина в София е дом на едни от най-древните видове дървета на Земята? А чували ли сте, че за създаването на Борисовата градина е трябвало буквално да се воюва? Колко пъти сме се разхождали из близкия парк или градска градина, без да предполагаме какви тайни крие природата, която е така близо до нас…
Всяка градина, дори градският парк, има своите тайни, ботанически изненади и истории. Нека се разходим и ти разкажем!
Събитието е предназначено за всички служители на компаниите членове на Българската мрежа, както и за техните семейства. 
 
 
 
 
Разходките ще се проведат на две места в столицата, в Борисовата градина и Докторската градина:
 
  1. Докторската градина: Две разходки, съответно от 11ч. и 15ч. Сборен пункт – Докторски паметник
  2. Борисовата градина: Две разходки, съответно от 11ч. и 15ч. Сборен пункт – езерото „Ариана“
 

 


„Тайните на градските градини“ е част от инициативите под мотото „Преоткрий своята природа“, организирани от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН по случай Световния ден на околната среда.
 
Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година на 5 юни от Програмата на ООН за околната среда (UN Environment), а Българска мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД) го чества всяка година от 2012 г. насам, като традиционно приобщава темите към нашата действителност.
 
Тази година отбелязваме този ден в две насоки. Първо, да вдъхновим служителите на нашите компании едновременно да се замислят за едни от най-вълнуващите им моменти на досег с околната среда, и второ като ги мотивираме да научат нещо ново за света около нас.
facebook-event4