Победителите от конкурса за кратка история под мотото „Преоткрий твоята природа“

 

WED2017_new

 

 

 

 

 

На 5 юни, на Световния ден на околната среда в Национален музей „Земята и хората“ – София бяха обявени победителите в конкурса за кратка история под мотото „Преоткрий твоята природа“, проведен сред служители.

 

All“За първи път почувствах зеленото, паяжината на едно от листата, въздуха между перата на птичката, разкъсаната кора на дървото … В онзи миг, на пейката под дървото, аз бях най-щастливия човек на света.”, това разказва Ани Хараланова в своята кратка история, споделена по време на церемонията за награждаване на участниците.

 

Общо 18 участници от 8 водещи български компании –  Аурубис, Екопак, КонтурГлобал, Марица Изток 3, Овергаз Инк, Солвей Соди, СИБАНК, Софарма и ТехноЛогика, се включиха в инициативата и споделиха своите преживявания и незабравими моменти при преоткриване на тяхната лична връзка с природата.  Активното участие на служителите в конкурса и историите им показаха, че изкуството и любовта към природата не са чужди на хората от индустриалния сектор. 

unnamedТворбите на служителите от участващите компании бяха оценени от жури в състав Александър Кръстев, създател и редактор на сайта „Аз чета“, Иван Михалев, автор на  „101 отбивки“ и Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. 

Останалите отличени са:

2-ро място Борислав Йорданов, Екопак България

2-ро място Емил Георгиев, Овергаз

3-то място Елина Петрунова, Овергаз.

 

Инициативата e част от Стратегическия план „2015 +“ на БМГД ООН за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие.

Партньор на инициативата за отбелязване на Световния ден на околната среда 2017 е Радио Фемили, а церемонията се състоя с любезното домакинство на националния музей „Земята и хората“.

Вижте снимките от церемонията тук.

На 12 юни очаквайте премиерата на видеото и сборника с кратки разкази, които отразяват нашите емоции в общуването ни със заобикалящата ни природа. За повече информация следете фейсбук събитието тук.