Предстои издание 2017 на Детски базар на професиите

 

facebook_coverСлед успешното пето издание на програмата „Гордея се с труда на моите родители“, състояла се в 22 компании отворили вратите си за близо 900 деца в 17 български града, на 24 и 25 ноември предстои и Детският базар на професиите. По време на него за пореден път посетителите ще имат възможността да се запознаят отблизо с различни професии, да научат повече за тях от специалисти в съответната област и да се включат в разнообразни лекции за кариерно ориентиране.

Чрез Детския базар на професиите, Българската мрежа на Глобалния договор на ООН цели да създаде възможност за ранно професионално ориентиране на децата и младежите, да насърчи съзнателния избор на професия, която носи удовлетворение, да допринесе за решаването на конкретни проблеми и спомогне за превръщането на България в достойно място за реализация. 

Предишните две издания на Базара бяха посетени от общо 3000 деца, любопитни да разгледат щандовете на компаниите, а за предстоящото издание отново очакваме голям интерес.

Тази година Базарът ще се проведе в Учебния корпус на Музейко (сградата до Музейко)*, като деца и родители ще могат да се запознаят с разнообразни професии по два различни начина: чрез интерактивни щандове (подходящо за деца между 6-12 години) и чрез лекции тип TED (подходящи за деца 12+ години).

Входът по традиция е свободен като:

  • 24 ноември е предвиден за посещение само за предварително записани организирани училищни групи (заявка за участие
  • на 25 ноември сме готови да посрещнем всички деца, ученици, родители и граждани, имащи интерес към Базара.

 

За повече информация моля посетете нашия уебсайт или се свържете с нас на secretariat@unglobalcompact.bg .

 

* При интерес от страна на учителите за училищно посещение сред изложбите на Музейко на 24.11.2017, може да се изпрати заявка според стандартните условия. Подробности за записване може да намерите  тук.