poster_bez dati-page-002Всяка година обогатяваме портфолиото на програмата и през 2020 година поставяме акцент върху отговорното рециклиране на електронни отпадъци. С инициативата #beatEwaste даваме възможност на компаниите да организира вътрешна кампания измежду своите служители, клиенти и партньори, които ще могат да научат повече за вредите от е-отпадъци и потенциала на ресурсите, които те създават, ако се събират и рециклират правилно.

Партньори на инициативата са „Екологика“, национален лидер в рециклиране на електрическо и електронно оборудване и Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ).  Средствата, събрани от върнатата и рециклирана техника, ще бъдат дарени за обща благотворителна кауза.

Инициативата предвижда лесен, интересен и удобен механизъм за ангажиране на участващите в и извън компаниите, който да улесни отговорното предаване на стари и неработещи електронни и електрически устройства за рециклиране. В допълнение, отговорно върнатите отпадъци генерират стойност, с която, заедно с участващите компании, ще подпомогнем споделена от нас кауза.

Можете да прочетете повече за инициативата, да разберете как да се включите, какви са условията, каква е техническата организация, каква е ползата от участието и какво получават компаниите като се включат, както и таксите за участие на линка тук.

Инициативата е отворена както за членове на Българската мрежа, така и за компании извън членската листа. За да заявите желание за участие, моля, пишете на secretariat@unglobalcompact.bg Нека заедно направим каквото можем, за да пазим планетата чиста!

 

Информационната брошура на „Отговорният избор“ можете да намерите тук.

 

 

 

 

 

,