OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН вече 8 години усилено работи за подобряване на връзката между бизнеса и образованието, между младите хора и техните бъдещи работодатели. 

В момент, в който децата са принудени да учат уроците си дистанционно с помощта на дигитални образователни платформи, ние сме подготвени! Като част от новия ни проект „Професиите отблизо“, Българската мрежа споделя 22 заснети лекции на специалисти, които разказват за професиите си по време на Базар на професиите 2019 и 2018.

От общо 40 лекции, в които специалистите разказаха за предимствата и недостатъците на професиите си, за приноса към обществото, който тяхната работа има и за нужните качества, които човек трябва да има, за да успее в дадена сфера, Българската мрежа на Глобалния договор на ООН засне и обработи 13 от тях. Към тези видеа добавихме и 8 от Базар на професиите 2018, а пък когато компаниите са готови и с видеата представящи техните професии, ще добавяме и тях! Те са предназначени за изцяло свободно ползване от всеки, който би ги намерил за полезни, като основната цел е  да достигнат до възможно най-много деца, за да им помогнат с бъдещото им развитие и избора им на професионалния път.

Именно поради тази причина създадохме плейлист с 22-те видеа на нашата YouTube страница, споделени и в социални мрежи (Facebook и LinkedIn). Някои от професиите, за които ще можете да научите повече, са астроном, волейболист, социален предприемач, спедитор, геолог, минералог и програмист. А някои от лекторите, които разказват за своето професионално развитие, са:

  • Владо Николов, легендарният български волейболист, печелил Шампионата във Франция, Купата на България и златен медал от Шампионска лига;
  • Мишо Стефанов, създател на Мини Машини, който ни разказва за критично важните умения, от които ще се нуждаят младите хора в бъдеще;
  • Невена Раковска, която ще ни отведе в 2050 година с помощта на FUTURE, за да ни помогне с кариерното ориентиране в работния свят на бъдещето!
  • Евелина Павлова, един от най-известните гласове в родния радиоефир, ще разкаже какво е да си радиожурналист и водещ;
  • Д-р Мила Бобадова и д-р Евгения Мирчева ще споделят малко повече за това какво прави един ветеринарен лекар и ще ви запознаят с техните малки приятели и помощници;
  • Павел Златаров ще представи изключително интересната професия цигулар и ще сподели магията на музиката.

Не забравяйте да се възползвате от видео-ресурсите в това време на дистанционно и дигитално образование и следете нашите социални мрежи, за да научавате по нещо ново за представяните професии и това как всяка работа подобрява и развива нашето общество!

За всяка компания, която иска да заснеме видеа за професиите и да се включи в проекта „Професиите отблизо“, моля, пишете ни на e-mail: secretariat@unglobalcompact.bg