Асарел Медет в Гордея се с труда на моите родители 2020

Baner_gordeq se _2020_3
14 Асарел деца 2

Деца разказват за професиите в „Асарел“

Скъпи приятели,
За първи път ще имаме виртуална среща в инициативата „Гордея се с труда на моите родители“. Но този път ще стигнем до много нови приятели, които ще научат повече за пътя на медта, която ни заобикаля.
Елате с нас, за да ви разкажем каква е работата на минния диспечер в рудник „Асарел“ и какво е чувството да управляваш 130-тонен специален автомобил. С минните спасители ще говорим за детските мечти, а един баща и неговите две дъщери ще споделят защо харесват минната електромеханика.
Знаем, че никой не би могъл да разказва по-интересно за професиите на възрастните от децата и затова те получиха главната роля в това виртуално пътешествие.
Елате с нас, за да разберете как децата виждат професиите на своите родители в „Асарел-Медет“.
Очакваме ви!

Програмата на „Асарел“

9:00 ч. – Защо мама и татко ходят на работа във фирмата? Огнян Траянов, председател на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН – гледайте тук.

9:30 ч. – Вижте „Асарел-Медет“ и Панагюрище

9:35 ч. – Професиите отблизо: каква е работата на минния диспечер и шофьора на специален автомобил в рудник „Асарел“ 

9:40 ч. – Професиите отблизо: защо минните спасители са хора с големи сърца 

9:45 ч. – Професиите отблизо: за минната електромеханика разказват един баща и двете му дъщери, които са поели по неговия път

9:50 ч. – Децата за професиите на своите родители в „Асарел-Медет“ АД

Вижте ги във видеото:

Още любопитни истории за други професии можете да видите на този линк.

Защо участваме в проекта

16 Асарел деца 4

Вярваме, че всеки е щастлив, когато следва призванието си. Затова всеки път се включваме в инициативата „Гордея се с труда на моите родители“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Радваме се, че показваме на децата как медта, която ни заобикаля, се ражда от труда на техните родители и защо работата на мама и тате заслужава уважение. Всяка година тръгваме на това приключение с малки, големи и още по-големи момичета и момчета, за да опознаем различни професии.
Когато приехме поканата да се включим в първото издание на инициативата „Гордея се с труда на моите родители“ през 2013 г., само предполагаме колко вдъхновяващо ще бъде това за всички деца и за техните родители в „Асарел-Медет“. Осем години по-късно това е един от любимите проекти в компанията, който всеки път очакваме с нетърпение и нов заряд за приключения.

За компанията

„Асарел-Медет“АД се откроява на картата на българската индустрия като първата компания в страната, започнала съвременен добив и преработка на медни руди. Инвестира над 1,3 млрд. лв. в своето дългосрочно развитие, за да се превърне във фактор за стабилност и благосъстояние в община Панагюрище. 

Компанията посреща повишеното търсене на медта в ерата на високите технологии с минна техника от ново поколение, автоматизирани системи, грижа за околната среда, модерни стандарти за работа и социална отговорност. 

Корпоративните ценности са грижа за работещите и техните семейства, приемственост, подкрепа за инициативните и успешните, а златното съкровище в „Асарел“ са хората с техните златни ръце и сърца.

AM_logo

Галерия