#ЩедриятВторник – денят, в който даряваме и празнуваме щедростта

„Дари за кауза, която ти е на сърце!” апелират от #ЩедриятВторник през 2020, който тази година ще се отбележи на 1 декември 

1За четвърта поредна година фондация BCause, която е член на Националния съвет на БМГД, ще проведе кампанията  #ЩедриятВторник. Тя ще стартира на 01 декември и е отговор на консуматорския Черен петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи. 

#GivingTuesday дава възможност на бизнеса, благотворителните организации и местните общности да обединят усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи и да напомнят на хората, че дарителството е неотменна част от ежедневието и начин да бъде променен нечий живот.

От 01 декември в продължение на месец ще бъде активна дарителска онлайн кампания в Платформата.бг и в ДМС 17777, чрез която ще се събират средства за различни инициативи. Очаква се в кампанията да се включат повече от 50 организации и фирми. 12 организации са специално подкрепени с участието им в Акселератор #ЩедриятВторник, който се организира за първи път. В него участниците ще получат обучение, индивидуален ментор и комуникационна помощ. На тяхно разположение отново ще бъдат и Наръчниците за организации и фирми, със съвети какво могат да направят на този ден.

Тази година видеоклипът #GT2020 е изцяло посветен на български организации и тяхната отдадена работа на деца, младежи, възрастни, българската култура и природа:  Можете да го гледате тук

Цялата информация ще бъде качвана на http://givingtuesday.bcause.bg

Защо Фондация BCause е българският партньор на #ЩедриятВторник? Фондация BCause е дарителска организация, която работи за развитие на дарителството и социалните инвестиции. Една от важните ни дейности е да популяризираме и подкрепяме дарителски каузи, като предлагаме лесни и удобни начини за даряване. С тази цел инициираме и участваме в специални проекти, които информират, анализират, вдъхновяват и празнуват дарителството и благотворителността. Всяка година подкрепяме повече от 200 кампании да набират средства чрез платформата за изпращане на дарителски SMS-и и онлайн дарения DMS 17777, дарителската онлайн платформа Platformata.bg и системата ни за дарителство по ведомост.

За #ЩедриятВторник / #GivingTuesday Както всяка година от 2012 насам,  в повече от 100 държави по света, #ЩедриятВторник / #GivingTuesday ще бъде денят, в който технологиите и виртуалните общности помагат на милиони хора да даряват и да споделят, а на стотици хиляди организации – да се свържат с нови и стари поддръжници. Всички празнуват щедростта и промените, които тя носи в живота на хора и в околната ни среда. На този ден онлайн платформите за даряване ще съберат отново милиони, а организациите ще отворят (поне виртуално) вратите си за доброволци и съмишленици, за да покажат работата и резултатите си.