igri_link_1584x396

Виртуални Игри за добрини

Промяната в начина ни на живот като общество и като личности, наложена драматично през 2020 г. доведе до преосмисляне и адаптация на проектите и дейностите на всички ни. Българската мрежа трансформира популярната и любима на мнозина инициатива Игри за добрини, и ще реализира нейното виртуално провеждане. През месец март ще бъдат организирани турнири по три различни видео игри/спортове между отбори на компаниите, които отново да застанат зад кауза, в която вярват. 

Игрите са:

  1. Онлайн шах с домакин Асарел-Медет. Турнирът ще се проведе на 20 март, събота;
  2. Counter-Strike: Global Offensive за PC с домакин Софарма. Турнирът ще се проведе на 27 март, събота;
  3. FIFA 2019 за PlayStation 4; Турнирът ще се проведе по-късно през годината.
lichess-box-1024
2

Компаниите лидери, които се включват в проекта тази година

Лого_2

Повече за Игри за добрини и как да участвате

Ангажирането на служителите е сериозно предизвикателство в днешната ситуация и сплотяването им в отбор, състезаващ се за обща кауза ще има позитивен принос в различни направления. От съществено значение е и възможността чрез избраните игри да привлечем и служители, които към момента не са проявявали интерес към традиционните спортни състезания.

Ако Вашата компания има желание да се включи в тазгодишното виртуално издание на „Игри за добрини“, моля, попълнете следната Заявка за записване и ни я изпратете на e-mail адрес secretariat@unglobalcompact.bg. След като получим попълнена заявка ще Ви изпратим допълнителна информация за участието в турнирите, а Описанието и Общите правила за виртуалните Игри за добрини можете да откриете тук. Регистрацията за участие в Игри за добрини е отворена до 05 март, 2021 г.

Проектът „Игри за добрини“ на Българската мрежа цели да покаже, че отговорните компании, доброто здраве на служителите, спортът и каузите могат да вървят ръка за ръка. В изпълнение на тази цел Мрежата организира поредица спортни турнири, в които всяка участваща компания се бори за избрана от нея социална кауза. Така печелейки турнира, печели и избраната от отбора кауза, за която отива събрания награден фонд.

„Игри за добрини“ е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН „Здрави на работа“, която стартира в изпълнение на Стратегическия план 2015+ за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие. Програмата “Здрави на работа” кореспондира на Цел 3 “Осигуряване на здравословен начин на живот и стимулиране на благосъстоянието на всички във всички възрасти”.

 

visia_facebook_chess1920x1005
visia_facebook_counter_1920x1005

За Българската мрежа на Глобалния договор на ООН

Глобалният договор на ООН е най-голямата инициатива на ООН за връзка и партньорство с отговорния бизнес в сферата на корпоративната устойчивост. Световната инициатива призовава компаниите да приведат своите стратегии и операции в синхрон с универсалните принципи за човешки права, труд, околна среда и антикорупция, и да предприемат действия в полза на обществото. Частният сектор е и ключов партньор, даващ своя принос за постигането на Целите за устойчиво развитие на ООН.

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН е най-активната организация в страната в сферата на корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие. Тя е мрежата на отговорния бизнес, която с работата си показва, че бизнесът, посредством участието си в колективни социални проекти, е сила за добро.

 

Галерия